Peter rockar vidare mot cancer

Peter Knutsson startade för 5 år sedan ett tag sen en välgörenhetsorganisation som heter ”Rockar mot cancer”. Peter startade organisationen då hans mamma olyckligtvis drabbades av cancer och han ville mer än endast finnas där som ett stöd för henne. Detta projekt han startade har samlat in hela 400 000 kronor till Cancerfonden som sedan har gått till forskning, kunskapsspridning och påverkans arbete.

Arrangerar konserter

Då undrar du säkert hur han har fått in alla dessa pengar på relativt kort tid jämfört med summan pengar? Jo, Peter har nämligen arrangerat konserter runt om i Sverige för att kunna samla in pengar till cancer forskningen i Sverige. En av alla dessa konserter är exempelvis ”This is Hultsfred” som kom 2013 och var en så kallad motreaktion till den tidigare arrangören som arrangerade Hultsfredsfestivalen. ”This is Hultsfred” har som motto att ”går det inte så går det ändå”, vilket man märkte väldigt tydligt när festivalens volontärer skänkte en hel scen till ”Rock mot Cancer” som är Peters insamling. Peter själv utrycker sig att musikbranschen är tuff och den hårda konkurrensen är alla medvetna om. Festivaler är inräknade. ”This is Hultsfred” är en festival med hjärta, och det är den värd att uppmärksammas för.

Festivalen äger rum som du säkert förstår i Hultsfred och datumet brukar vara någonstans i slutet av augusti. I år, 2016, var tvådagars festival den 19:de och 20:de augusti. Peter som nyligen har bosatt sig i Vimmerby har en personlig relation med många artister och kunde där med ringa själv och boka in dem på konserten. Först upp på scen var Ida Granqvist och stämningen på festivalen var på topp. Runt om i festival området var det auktioner där det auktionerades ut tröjor från Boston Clothing som var special designade och till och med signerade av ingen mindre än Sator som är ett punkrockband. En av dessa tröjor auktionerades ut och pengarna gick till Peters församling ”Rock mot Cancer”. Summa kardemumma av hela festivalen fick Peter ihop 7000 kronor som gick direkt till hans organisation.

Aldrig någonsin ge upp

Tyvärr så gick Peters mamma bort i cancer år 2012 men hennes inställning till livet – att aldrig någonsin ge upp – lever fortfarande kvar än idag. Två år efter att Peters mamma gick bort i cancer gick även hans far bort i samma sjukdom. Peters initiativ till ”Rock mot Cancer” är tillägnad sina föräldrars minne. Han gör detta för dem, såklart, men även för att han hade en vilja om att göra någonting mer. Detta har bidragit till både skratt och tårar genom årens gång men det har även haft en stor betydelse för både Peter och cancerforskningen. Dessutom har Peters uppstart av projektet inte bara dragit in en enorm summa pengar till cancerfonden som de är otroligt tacksamma över, utan den har även varit som en slags terapi för Peter. Han har kunnat dela sin sorg om sina föräldrars bortgång tillsammans med andra som är i samma eller liknande situation som honom själv. Han säger själv att Cancern har förändrat honom på både gott och ont.

live-concert-388160_1920