”Nej till cancer”-galan drog in nytt rekord

”Nej till Cancer” var en gala som sändes av TV4 när David Bowie gick bort i Cancer. Samma kväll som vi fick beskedet att David Bowie hade gått bort ägde galan rum. TV4:as programledare på scen fick kämpa för att hålla tillbaka sina tårar under galans gång. Programmet sågs av ungefär en miljon tittare och senare kom beskedet att galan hade dragit in över 37 000 nya månadsgivare till Cancerfonden. Detta är storslaget och både Bengt Magnusson och Kristin Kaspersen tappade hakorna när de fick se dessa höga siffror. Både Cancerfonden och TV4 jublar om rekordet. Dessutom skriver Cancerfonden ut på Facebook det nya rekordet och ett stort tack till alla nuvarande och nya cancerfonds stödjare, samt att tillsammans kan vi besegra cancer.

Galan gick över förväntan

I en intervju med Tilde de Paula Eby från den egna kanalen, alltså TV4, säger hon att ”Nej till cancer”-galan gick över förväntan. Samt att det var en magisk kväll som hon hade svårt, som även många andra, att hålla tårarna borta. Hon säger även att människor reste sig upp ur sina soffor hemma framför tv:n för att ringa in och bli månadsgivare. Tilde är otroligt stolt över rekord siffrorna och att det var över hennes förväntan. Hälften så många nya månadsgivare hade hon tyckt varit bra så det resultatet vi fick var inget annat än fantastiskt.

Tilde var en av programledarna men det var två till som du läste tidigare i texten. Bengt Magnusson och Kristin Kaspersen höll även de i galan. Ingen av de tre programledarna från TV4 hade förväntat sig så här pass höga siffror och att dessutom slå rekord. Tilde nämner i en intervju till sin egna kanal TV4 att Bengt och Kristin hade hakorna nere vid brösthöjd när dom fick höra siffrorna. Givetvis diskuterade de även David Bowies bortgång och hade med honom i galan. Den så kallade ”Idol”-Martin hade gjort ett nummer som spelades upp under galans gång då musik från David Bowie fanns med. Tilde nämner även att det var en stor chock för henne när hon fick höra att David Bowie hade gått bort i cancer. Hon trodde inte sina öron när hon hörde det. Dessutom säger Tilde att det var oerhört chockerande, för bara några dagar innan att David Bowie gick bort hade hon suttit i Nyhetsmorgon på TV4 och hyllat David Bowie för bland annat hans musik.

En av de mest hedrade galorna

”Nej till cancer”-galan är en av dom mest hedrade galor som har funnits här i Sverige och borde definitivt fortsätta vara en gala framöver. Dessutom att siffrorna steg såpass mycket under galan visar även att galans budskap lyckades nå fram till svenska folket som vanligtvis inte brukas lockas av att ringa in under galor och liknande. Om denna gala kommer bli en årlig tradition kommer definitivt pengasumman in till cancerfonden höjas och förhoppningsvis, om en snar framtid eller ett par år, kommer vi kunna höra om mindre personer som går bort i Cancer. Därför har denna gala en stor betydelse.

 

2016111204752111_sbig